maandag 2 juni 2008

maandagochtend

waren we de eerste keer in zee, nadat we de avond ervoor nog watermeloen met griekse kaas hadden genuttigd in een lounge bar aan het strand.
Het strand van Tel Aviv is prachtig met evenveel luxe als de Cote d'Azur.
Ondergetekende had natuurlijk een plekje onder de parasol op het terras, maar was wel als eerste in het water. Omdat het de eerste keer was hielden we het na een kleine 2 uurtjes voor gezien. Er werd een stevig ontbijt verorberd op een terras onderweg naar huis voor een kleine siesta. Een dag eerder werden we ook al getrakteerd (door Mosje) op een enorm ontbijt op een terras.
Inmiddels ben ik ook in het bezit van een nieuw paar sandalen, in een wel heel opvallende uitvoering.

Na het verorberen van een flinke entrecote thuis bij Gaby en Eddy, genoten we nog na op een terras in de buurt met een drankje en een fruitig hapje, waar we ook enkele bekende extravaganzaas ontmoeten.Zie filmpje hieronder.

Dinsdagochtend was weer gereserveerd voor het strand, ditmaal en half uurtje langer.
Vooraf bestormden we nog een bankgebouw, alwaar we een goede vriendin(Judith) overvielen met onze aanwezigheid in den lande. We zullen elkaar later nogmaals treffen.
Na het strand verorberden we een flink aantal " boreka's" (een soort gevulde croissonts) en deden weer een dutje thuis.
's-Avonds werden we door Smulik getrakteerd op "Barbunas", een lokale visspecialiteit, op een terras midden in de stad. Er zaten zo'n 8 personen aan tafel, waaronder ook Baruch uit A'dam. Thuis genoten we allemaal nog na met een drankje en een hapje totdat iedereen weer huiswaarts toog en we het bed opzochten.

Groet Ron. Word vervolgd.

Geen opmerkingen: